MAX 50 år - Sverige äldsta och mest omtyckta burgarkedja

Hot Melt-toast med jalapeñomayo, avokado och halloumi

Frisco toast, jalapeñomayo, avokado, halloumi, signerat @wellandvibrant

Ingredienser

Bröd

Frisco Hot Melt Toast

Kött (fisk/kyckling/veg)

MAX Halloumiburgare

Tillbehör

6-8 personer som snacks/förrätt

8 skivor Frisco Hot Melt Toast
2 msk olivolja
1 förp. MAX majonnäs
1-2 färska jalapeños, sköljda och urkärnade
1 liten klyfta vitlök, fint riven
Ett litet knippe koriander, mycket fint hackad
2 avokado, halverade och skalade
1 limefrukt, saften
2 paket MAX halloumiburgare
2 salladslökar, fint skivade
Färsk koriander
Limeklyftor
Ev. färska groddar/microgrönt och ätbara blommor.

Dressing

MAX majonnäs

Tillagning - gör så här

1. Sätt på ugnen på 200 grader. Halvera Hot Mealt-toast skivorna på diagonalen så att du får 16 trekantiga skivor. Pensla dem lätt med olivolja och placera dem på ett bakplåtspapper på en plåt. Rosta skivorna mitt i ugnen 8-10 minuter tills de fått lite färg.
2. Finhacka under tiden jalapeñon tills den får en pastaliknande konsistens. Blanda majonnäsen med jalapeñon, vitlök och koriander och ställ åt sidan.
3. Mosa avokadon med saften från en limefrukt, salta lätt med en nypa flingsalt och ställ åt sidan.
4. Dela halloumiburgarna i fjärdedelar och torka av noga med hushållspapper. Stek på hög värme i lite olivolja (eller grilla dem) tills båda sidorna fått fin färg.
5. Fördela jalapeñonmajonnäsen, avokadomos och halloumin på de 16 toastskivorna och toppa med fint skivad salladslök, färsk koriander, limeklyftor och ev. groddar samt ätbara blommor. Servera genast!

Receptet är skapat av wellandvibrant - du hittar henne här.