MAX 50 år - Sverige äldsta och mest omtyckta burgarkedja

Halloumisallad med jordgubbar, flädervinägrett och Hot Melt-krutonger

Frisco toast, halloumi, spenat, jordgubbar, bulgur, mynta, basilika, signerat @wellandvibrant

Ingredienser

Bröd

Frisco Hot Melt Toast

Kött (fisk/kyckling/veg)

Halloumiburgare

Tillbehör

1 påse (ca 70 g) färsk babyspenat, sköljd
1 litet romansalladshuvud, sköljd och grovt skuren
300 g jordgubbar, sköljda och halverade
2 dl kokt fullkornsbullgur
En handfull färska myntablad
En handfull färska basilikablad
1 paket MAX halloumiburgare
4 skivor Frisco Hot Melt Toast
2 msk olivolja.

Dressing

Flädervinägrett
2 msk koncentrerad flädersaft
1 msk äppelcidervinäger
1 msk finfackad färsk basilika
1 msk finhackad färsk mynta
En nypa havssalt
En nypa nymortlad svartpeppar
3 msk olivolja.

Tillagning - gör så här

Vispa ihop alla ingredienser till flädervinägretten och ställ åt sidan.

Skär Hot Melt toast-skivorna i kuber och bryn dem i olivolja på medelhög värme tills de är frasiga och brynta runtom. Salta lätt med en nypa flingsalt och låt krutongerna svalna på hushållspapper.

Arrangera spenat, romansallad, jordgubbar, fullkornsbulgur, myntablad och basilikablad på ett serveringsfat eller i en salladsskål.

Dela halloumiburgarna i fjärdedelar och torka av noga med hushållspapper. Stek på hög värme i lite olja (eller grilla dem) tills båda sidorna fått fin färg.

Ringla vinägretten över salladen, toppa den med stekt/grillad halloumi samt krutonger och servera genast. Halloumin är godast när den fortfarande är varm.

Receptet är skapat av wellandvibrant, du hittar henne här.