MAX 50 år - Sverige äldsta och mest omtyckta burgarkedja

Frisco Hot Melt-toast med aubergine, sötpotatis, avokadodip och hummus

Frisco toast, aubergine, sötpotatis, avokadodip, hummus, signerat @vego.niinja

Ingredienser

Bröd

Frisco Hot Melt Toast

Kött (fisk/kyckling/veg)

-

Tillbehör

Frisco Hot Melt Toast
1 aubergine
sötpotatis
4 champinjoner
1 handfull cocktail tomater
Rucola
Färska groddar
Några bitar gurka
Färsk basilika (valfritt.

Avokado dip
1 avokado
Färsk saft från citron (efter smak)
Havssalt och peppar
1 pressad vitlöksklyfta (valfritt)

Hummus
2,25 dl vita bönor
1 dl kikärtor
1 dl vatten eller auqafaba
2 msk olivolja
Saften från 1/2 citron
1 liten pressad vitlöksklyfta (valfritt)
1 msk sesamfrön
1 tsk linfrön
Havssalt, peppar och kumminfrön efter smak
Tips: Du kan även addera färska örter till din hummus för att skapa färg och mer smak

Rostade kikärtor
1 dl kikärtor
1 tsk kokosolja
1 pressad vitlöksklyfta
Havssalt, peppar och curry pulver efter smak.

Dressing

-

Tillagning - gör så här

1. Börja med att skiva sötpotatis och aubergine.
2. Gnid sedan auberginen i lite salt och låt stå cirka 10-15 minuter.
3. Torka väl av auberginen med lite hushållspapper och pensla sedan med olivolja så de blir helt täckta.
4. Sätt sedan in auberginen och sötpotatisen i ugnen i 30-40 minuter på 200 grader tills de fått fin färg. Vänd dem efter halva tiden så de får en jämn färg på båda sidor.
5. Lägg alla ingredienser för hummusen i en matberedare eller en skål och använd en mixer. Mixa dem tills du får en mjuk smet, det tar cirka 2-3 minuter. Smaka sedan av med salt, peppar och kummin frön.
6. Gröp ur avokadon och lägg den i en skål, tillsätt citron juice, pressad vitlök och mosa ihop med hjälp av en gaffel. Smaka av med havssalt och peppar.
Stek sedan kikärtorna i kokosolja i en stekpanna tillsammans med curry och pressad vitlök i cirka 3-4 minuter. Lägg sedan kikärtorna i en skål och smaka av med salt och peppar.
8. Stek champinjonerna i kokosolja tills de fått en gyllenbrun färg.
9. Stek eller rosta bröden i en stekpanna eller i ugnen tills de blir krispiga ocg får en gyllene färg.
10. Lägg en bit aubergine och sötpotatis på brödet. Lägg sedan på din hummus eller avokado dip och toppa med hackad tomat, stekta champinjoner, rucola och gurka. Garnera med färska groddar och kikärtor. Njut!

Receptet är skapat av vegan.niinja - du hittar henne här.