MAX 50 år - Sverige äldsta och mest omtyckta burgarkedja

Avokadotoast med halloumiburgare, citronmajonnäs och stekt ägg.

Frisco toast, avokado, halloumi, citronmajonnäs, stekt ägg, signerat @innovativgastronomi

Ingredienser

Bröd

Frisco Hot Melt Toast

Kött (fisk/kyckling/veg)

MAX Halloumiburgare

Tillbehör

2 portioner/ 2 mackor
4 skivor Frisco Hot Melt Toast
2 st MAX halloumiburgare
2 ägg
Salt och svartpeppar
2 msk rapsolja till stekning.

Avokadoröra
1/2 silverlök finhackad
1 liten jalapeño, finhackad
6 st körsbärstomater
2 st avokado
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
0,5 msk sherryvinäger (eller den vinäger man har hemma)
1/2 kruka koriander
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Citronmajonnäs
1 dl MAX majonnäs
1/1 citron, skalet + saften
1 krm salt
1 krm paprikapulver

Dressing

MAX Majonnäs

Tillagning - gör så här

1. Börja med att göra Avokadoröran: Finhacka silverlök, jalapeño och koriander. Skär tomaterna i grövre kuber och gör likadant med avokadon. Lägg ner alltihop i en skål och pressa över en klyfta vitlök. Ringla över olivolja och vinäger, rör sedan försiktigt ihop alltsammans till en röra. Smaka av med salt och peppar.
2. Citronmajonnäs: Ta fram en skål och klicka i majonnäs. Blanda med citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och paprikapulver.
3. Vid servering: Värm en stekpanna med lite olja och stek halloumiburgare och ägg. Rosta toastbröden på en plåt i ugnen eller i en brödrost. Bygg mackan med citronmajonnäs på brödet, en klick avokadoröra, sedan halloumiburgaren och toppa med det stekta ägget. Bred majonnäs på den andra brödskivan och lägg ovanpå. Pressa ihop mackan lite lätt och dela den sedan på diagonalen. Servera och njut!

Receptet är skapat av innovativgastronomi - du hittar honom här.