MAX 50 år - Sverige äldsta och mest omtyckta burgarkedja

Morning Halloumiburger

Morning Halloumiburger m stekt ägg, bacon & stekt lök.

Ingredienser

Bröd

8 skivor formbröd

Kött (fisk/kyckling/veg)

4 Halloumiburgare – Max

Tillbehör

1 skvätt olja
2 gula lökar, skivade och stekta
2 kvisttomat, tunnskivade
2 avokado, tunnaskivade
8 skivor bacon, knaperstekta
4 ägg, stekta
olja att fritera i

Tillbehör: Hash Brown, se recept nedan
Dipp - Majonnäs

Dressing

1 burk Majonnäs - Max

Tillagning - gör så här

Stek/rosta bröden gyllenbruna i lite olja i en panna eller brödrost.
Spar 4 av bröden hela och dela de andra i stavar.
Fritera halloumiburgarna på 170°C i 1-2 minuter, eller tills de fått fin färg.
Lyft ur fritös och salta lite på dem.
Bygg sen din morgonburgare: först brödskiva i botten med majonnäs på, lägg på nystekt lök, tomatskivor, halloumiburgare och toppa med avokadoskivor, bacon och nystekt ägg.
Servera med Hash Browns, extra brödstavar och dipp.

Hash Brown

2 bakpotatis, skalade & grovrivna
½ gul lök, hackad
¾ dl vetemjöl
1 ägg
salt
peppar
olja att steka eller fritera i

Skölj den rivna potatisen ordentligt i kallt vatten så du får ur stärkelse.
Låt sen rinna av ordentligt u durksalg, lägg potatis i en bunke och blanda med lök, mjöl och ägg, smaka av med salt och peppar.
Hetta upp olja i fritös eller panna till ca 170°C och klicka sen i matskedar av smeten och fritera/stek dem gyllenbruna runt om.
Lyft ur och låt rinna av lite på hushållspapper, salt och servera sen direkt.