MAX 50 år - Sverige äldsta och mest omtyckta burgarkedja

Jian Bing

Jian Bing – Kinesisk frukost creperulle med ägg, halloumi och hoisinsås.

Ingredienser

Bröd

 

Kött (fisk/kyckling/veg)

3-4 Halloumiburgare – Max, nyfriterad och grovstrimlad

Tillbehör

Crepesmet:
3 dl vetemjöl
1 msk matolja
1 ¾-2 dl mjölk
1 ¾-2 dl vatten
olja
4 ägg
1 sats Hoisonsmakande löksås, se recept nedan
3-4 Halloumiburgare – Max, nyfriterad och grovstrimlad
2 msk koriander, hackad
1 msk rostade bland sesamfrön

Dressing

 

Tillagning - gör så här

Vispa ihop mjöl med olja, mjölk och vatten till en jämn smet, låt stå och dra i 30 minuter. Hetta upp en panna på medelhög värme, dock EJ för varm panna, med hjälp av en pappersbit, bred ut lite olja i pannan.
Slå på ¼ del av smeten, beroende på storlek av panna, och bred ut smeten till ett tunt lager. När smeten börjat stelna, fördela ett uppvispat ägg över hela crepen och när den börjar sätta sig, vänd crepe och stek tills ägg är lite gyllenbrunt.
Vänd crepe igen och pensla med löksås och lägg sen på strimlad halloumi, toppa med koriander, sesamfrön och ev. extra salladslök.
Vik sen in sidorna mot mitten så du får ett fyrkantigt paket, vänd paket och stek ngn minut till.
Ta paket ur panna och dela den sen i 4-6 bitar och servera direkt med en gaffel eller tandpetare.

Fyllning

1 tsk olja
4-5 salladslök, tunnskivade
¾ dl hoisinsås
¾ dl chilisås, mild
¾ dl svart bön pasta - söt
½ dl vatten

Hetta upp olja i en kastrull och lägg i salladslök, svetta i 30 sekunder och slå sen på Hoisin, chilisås, bönpasta och vatten.
Koka upp och sjud i ngn minut, ta av från värme och låt svalna.