MAX 50 år - Sverige äldsta och mest omtyckta burgarkedja

BBQ Halloumiburger

BBQ halloumiburger med rödkålsslaw & picklad gurka.

Ingredienser

Bröd

4 Frisco bröd - Max

Kött (fisk/kyckling/veg)

8 Halloumiburgare – Max

Tillbehör

Gurka, tunnskivad
1 msk Socker
1 tsk Salt
1 tsk Ättika
¼ huvud Rödkål, tunnskivad
1 Morot, riven
4 Salladslök, finskivade
½ dl Äppelcidervinäger
Salt
Svartpeppar

Tillbehör: Blandsallad Dipp – samma som till burgare

Dressing

1 burk Sourcream & Pepper – Max
1 dl BBQ-sås, valfri

Tillagning - gör så här

Lägg ut halloumiburgarna på en tallrik och pensla dem med BBQ-sås på båda sidorna, låt dra i 30 minuter.
Lägg gurkskivor i en skål och blanda med socker, salt och ättika, låt dra i ca 30 minuter, rör om då och då.
Blanda rödkål med riven morot och skivad salladslök, blanda i vinäger och smaka av med salt och peppar.
Stek/grilla halloumiburgarna i medelvarm panna med lite olja så de får fin färg.
Stek/grilla bröd och börja sen bygga burgarna:
Lägg först dressning på bröd, sen på med ngr gurkskivor, lägg på 2 halloumiburgare per bröd och toppa med rödkålsslaw och lock.
Servera med sidesallad och extra dressing