MAX 50 år - Sverige äldsta och mest omtyckta burgarkedja

Lobster Hot Melt

Frisco toast, hummer, dijon, vitlök och gräslök, signerat @swedishfoodie

Ingredienser

Bröd

Frisco Hot Melt Toast

Kött (fisk/kyckling/veg)

Hummer

Tillbehör

1 Hummer ca 400 gr
2 st Max Frisco Hot Melt Toast
1 ägg
1 msk vinäger
1 msk dijon
2 msk tomatpuré
1/2 vitlöksklyfta
2 dl neutral olja
Tabasco
Paprikapulver
Salt
1 salladslök
Fint strimlad isbergssallad
Fint hackad gräslök

Dressing

Majonnäs

Tillagning - gör så här

1. Plocka köttet ur hummern. Ta även med lite av den röda rommen om det finns. Hacka en salladslök och blanda upp med hummerköttet.

2. Knäck ägget i en behållare för stavmixer eller i en bunke. Häll i vinäger, dijon, vitlök, tomatpuré och olja. Sätt stavmixern i botten och mixa försiktigt samtidigt som du drar stavmixern väldigt långsamt uppåt. När majonnäsen är klar smakar du upp den med salt, tabasco (efter hur stark du vill ha den) och paprikapulver.

3. Strimla isbergssallad tunt och finhacka gräslök.

4. Grilla brödet eller stek det i smör. Först på ena sidan och när du vänder lägger du på en ostskiva. Låt den smälta medan den andra sidan grillas/steks.

5. Blanda 2 msk av majonnäsen med hummerköttet.

6. Montera mackan med sallad i botten följt av hummerköttet, majonnäs och hackad gräslök.

7. Tryck ihop mackan lite och ät direkt eller värm allt i ugnen på 100 grader i 5 min.

Swedishfoodie är ett Instagramkonton fokuserat på restauranger och hemmagjorda recept.