MAX 50 år - Sverige äldsta och mest omtyckta burgarkedja

Krabbsnittar på Frisco Hot Melt Toast

Smörstekt toastbröd, toppat med en god röra på krabba, dill, forellrom, chili och parmesanflakes, signerat Fredrik Rosell.

Ingredienser

Bröd

Frisco Hot Melt Toast

Kött (fisk/kyckling/veg)

Krabbkött

Tillbehör

Ingredienser för 8 st snittar:
 
4 st smörstekta Frisco Hot Melt Toast-bröd
Kött från 1 krabba eller 2 små burkar färdigplockat krabbkött (avrunnet)
1/2 dl majonnäs
1 msk Smetana
1/2 riven vitlöksklyfta
1/2 dl fint skurna blad av selleri
2 msk fint skuren gräslök
2 krm gul curry
2 msk forellrom eller liknandenågra stänk tabasco
3 msk fint skuren dillsalt, peppar, flytande honung och pressad citron att smaka av med
Krispsallad till dekoration
Hyvlad parmesan till dekoration
Några tunna skivor röd chili till dekoration några dillvippor till dekoration 

Dressing

Majonnäs

Tillagning - gör så här

Fredrik Rosell - passionerad kock, bagare och receptkreatör som är aktiv på Instagram samt driver bloggen frallansmatblogg.com. Här är Fredriks festliga snittar.

1) Plocka krabban, eller om du har konserverat kött så låter du det rinna avordentligt i en sil.

2) Rör ihop samtliga ingredienser väl. Rör ner rommen lite försiktigt mot slutet. Smaka av med salt, peppar, citron och honung för en lagom balans mellan syra, sötma och sälta.

3) Smörstek toastbröden på båda sidor tills de har en vackert gyllenbrun färg.

4) Dela bröden diagonalt i fyra delar.

5) Lägg en liten bit krispsallad på varje brödbit och toppa med krabbröran. Dekorera med chili, dill och parmesanflakes. För lite extra sting kan en droppe tabasco ovanpå vara gott.