MAX 50 år - Sverige äldsta och mest omtyckta burgarkedja

The Swede

Niklas Olausson från Göteborg var en av finalisterna i Hamburger-SM 2009 med sin burgare The Swede.

Ingredienser

Bröd

Max Friscobröd

Kött (fisk/kyckling/veg)

Max Hamburgare kött

Tillbehör

2 skivor tomat
Bitar av romansallad
2 skivor rökig bacon
1 1/2 tsk skånsk senap
4 st svenska chips (för krispigheten).

Dressing

Pepparrot & Västerbottendressing:
1/2 tsk riven pepparrot
1 1/2 msk majonnäs
3 tsk riven Västerbottenost Rödvinsvinäger (efter smak)
Salt
Svartpeppar.

Tillagning - gör så här

Vispa ihop alla dressingingredienserna till en röra. Smaka av med vinäger, salt och svartpeppar. Grilla brödet och burgaren först. Bygg sen ihop burgaren genom att börja med det grillade brödet, den skånska senapen, sedan salladsbladen, dressingen, den grillade hamburgaren, baconet, tomaterna, chipsen samt överdelen av brödet. Vill man göra den ännu enklare kan man blanda i senapen i dressingen från början.