MAX 50 år - Sverige äldsta och mest omtyckta burgarkedja

Plain Monday

Bodenkillen Johan Storvall deltog i finalen av Hamburger-SM 2009 med sin burgare Plain Monday.

Ingredienser

Bröd

Max Friscobröd

Kött (fisk/kyckling/veg)

Max Hamburgare kött

Tillbehör

1msk rostad lök
1 skiva Cheddarost
2 tunna rödlöksringar
Krispsalat
4 skivor pepperoni

Dressing

2 msk Max Green & Garlic dressing

Tillagning - gör så här

Hamburgaren steks tillsammans med matlagningsfett tills den är brun utan att vara bränd. Under stektiden kryddas hamburgaren med salt och peppar på båda sidorna. På hamburgaren placeras sedan en skiva cheddarost medan hamburgaren är varm så att osten får smälta lite. Även pepperonikorvarna får stekas en kort stund för att undvika den råa känslan. Friscobröden sätts i brödrosten för att få en härligt krispig yta. Efter rostningen så sätter man på det nedre brödlocket; först dressing, sedan rödlök och slutligen krispsalaten som rivits i mindre bitar. Ovanpå detta placerar man burgaren med osten på, och ovanpå detta sätts korvskivorna och man strör en mindre mängd rostad lök.