MAX 50 år - Sverige äldsta och mest omtyckta burgarkedja

Orientburgare

Anna-Karin Westlin från Umeå deltog i finalen av Hamburge-SM 2007 med sin Orientburgare.

Ingredienser

Bröd

Mörkt fullkornsbröd

Kött (fisk/kyckling/veg)

Max Hamburgare kött

Tillbehör

Ett bladsalladsblad
1-2 tomatskivor
Några skivor tunt skivad silverlök
0,5-1 cm aubergineskiva
Stekt halloumiskiva (ca 3 mm tjock)

Dressing

Hummus:
400 g kokta kikärtor
0,5 msk vitlökssalt
1 tsk sesamfrön
1 msk rapsolja
1 pressad lime

Tillagning - gör så här

Blanda hummusen genom att mixa alla ingredienser till en slät konsistens. Pensla aubergineskivan med rapsolja och salta. Grilla köttet och aubergineskivan en minut på varje sida. Grilla brödet och halloumin i några sekunder vardera. Bred ut hummus på bottenbrödet. Lägg på salladsbladet, tomatskivan och silverlöken. Lägg därefter på det grillade nötköttet, aubergineskivan och halloumin. Droppa på honungen och avsluta med toppbrödet.