MAX 50 år - Sverige äldsta och mest omtyckta burgarkedja

Fabbes grekiska burgare

Fabian Pilsetnek från Stockholm satte en grekiskt tusch på finalen av Hamburger-SM 2008 med sin burgare Fabbes grekiska burgare. 

Ingredienser

Bröd

Max Friscobröd

Kött (fisk/kyckling/veg)

Max Hamburgare kött

Tillbehör

1 fetaost
1 isbergssalladshuvud 
1 saftig tomat
1 rödlök
1 klick Ajvar relish
1 klick smör

Dressing

Tzatziki:
½ gurka
½ tsk salt
2 dl Medelhavsinspirerad matyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
½ krm svartpeppar

Tillagning - gör så här

Dressingen: Riv gurkan grovt och lägg den på hushållspapper. Strö salt på gurkan och låt den ligga i 15 min. Pressa ur dess saft och blanda gurkan med yoghurt,vitlök och peppar. Smaksätt med salt och svartpeppar. Ställ i kylen. Burgaren: Blanda en pressad vitlöksklyfta med smör. Lägg i en stekpanna. Fräs insidan av hamburgerbrödet i vitlöksmargarinet. Klicka ut Ajvar relish på underbrödet. Lägg på 3-4 rödlöksringar och köttet. Lägg en tunn fetaostskiva på hamburgaren. Strö över hackad isbergssallad. Lägg 2 tomatskivor på salladen. Sätt på en ordentlig tzatzikiklick och avsluta med toppbrödet.