Pressreleaser
Här hittar du senaste nytt från MAX i Sverige.

2025-10-02: MAX lanserar: Unicorn Burger med Impossible Foods växtbaserade kött
Den 2 oktober inleder MAX och Impossible Foods ett samarbete för en europeisk premiär på utvalda MAX-restauranger i Sverige. Tillsammans lanserar de Unicorn Burger – en burgare som gör det omöjliga möjligt genom att omdefiniera vad ett växtbaserat alternativ kan vara, både i smak och upplevelse.

2025-10-01: MAX öppnar 201:a restaurangen och den 4:e i Helsingborg
MAX Burgers fortsätter sin tillväxtresa och öppnar idag sin fjärde restaurang i Helsingborg. Den nya restaurangen ligger vid Berga och har plats för 171 gäster. I samband med öppningen skapas 40 nya arbetstillfällen i området.

2025-09-15: MAX öppnar sin 200:e restaurang – Gislaved markerar historisk milstolpe för burgarkedjan
MAX Burgers når en ny milstolpe när den 200:e restaurangen öppnar i Gislaved – mitt i det expansiva handelsområdet Smålandia. Den nya restaurangen markerar en viktig etapp i burgarkedjans tillväxtresa, som nu omfattar 160 restauranger i Sverige, 26 i Polen, 8 i Norge och 6 i Danmark. Öppningen i Gislaved bidrar med cirka 30 nya arbetstillfällen i kommunen.

2025-08-22: Martin Oppenheimer ny VD för MAX Burgers
Den 1 september tar nuvarande Chief Operating Officer Martin Oppenheimer över som ny VD på MAX Burgers. Förändringen sker i samband med att VD och ägare Richard Bergfors beslutat att fokusera på sin roll som arbetande styrelseordförande.

2025-08-21: MAX lanserar Bearnaise Deluxe – sommarens grillmiddag i burgarform
Nu släpper MAX nästa stora burgarnyhet – med klassiska ingredienser förlänger de smaken av svensk sommar. Med nya Bearnaise Deluxe lanserar burgarkedjan en burgare som smakar som en svensk grillkväll, komplett med kött, rösti, bearnaisesås och söt rökighet. En smakexplosion för den som är tillbaka på jobbet men inte riktigt vill släppa semestern.

2025-07-14: Svalkande teknik minskar MAX energiförbrukning
På två av MAX Burgers restauranger testar man nu innovativa kylpaneler som leder bort överskottsvärme. Målet med satsningen, som Energimyndigheten stöttar, är att minska restaurangernas klimatpåverkan. De första testerna visar goda resultat.

2025-07-04: MAX Burgers erbjuder SAO-jobb för högstadieelever
MAX Burgers blir den första svenska restaurangkedjan att erbjuda SAO-jobb och ingå ett avtal med Nästa Generation Sverige. Den ideella organisationen arbetar för att stärka ungas delaktighet och framtidstro genom tidiga, avlönade jobb redan under högstadiet.

2025-07-02: MAX öppnar ny restaurang i Kungsbacka – skapar 60 nya jobb
Nu öppnar MAX öppnar sin 159:e restaurang i Sverige – denna gång i Kungsbacka vid det strategiskt placerade Onsalamotet längs E6:an. Den nya restaurangen erbjuder plats för 165 gäster och skapar cirka 60 nya arbetstillfällen i området.

2025-06-23: Minskade utsläpp och fortsatt klimatarbete – trots tuffare tider
MAX har en tydlig ambition att vara Sveriges mest hållbara snabbmatskedja och inspirera globalt. Med 2024 års hållbarhetsrapport visar MAX att klimatansvar kan driva både lönsamhet och innovation.

2025-05-28: MAX fortsätter sin expansion – ny restaurang öppnar i Arboga
MAX Burgers fortsätter sin starka tillväxt och öppnar sin 158:e restaurang i Sverige – denna gång i Arboga, där kedjan för tolfte gången tar över lokaler efter en nedlagd Burger King. Den nya restaurangen är belägen på Sätraområdet, intill E18/E20, och erbjuder totalt 182 sittplatser. Med öppningen skapas 40 nya arbetstillfällen i närområdet.